Kokonaisturvallisuus on kaiken perusta. Tavoitteenani on ajaa Eurooppaa kohti turvallista ja vakaata tulevaisuutta, jossa Suomen kansalliset intressit ja yhteiset edut kohtaavat.
Euroopan tulevaisuus ja kansalaisten hyvinvointi riippuvat vahvasta ja omavaraisesta unionista. Keskeisempinä tavoitteinani ovat Eurooppalaisen kokonaisturvallisuuden vahvistaminen, toimiva metsäteollisuus ja huoltovarmuuden takaaminen.
Suomen turvallisuusosaamista tulee viedä Eurooppaan
Eurooppalaisen puolustuskyvyn kasvattamiseen tarvitaan vahvempaa puolustusteollisuutta. EU kaipaa huomattavasti parempaa kykyä valmistaa sekä uusia aseita ja asejärjestelmiä että niiden tarvitsemia varaosia ja ammuksia. Lisäksi pitää luoda kykyä uusien innovaatioiden ja teknologioiden nopeaan käyttöönottoon ja kehittämiseen, silmälläpitäen teknologioiden kehittymistä esimerkiksi Ukrainan sodassa. Tätä EU voi edistää kannustamalla investointeihin ja käyttämällä tehokkaammin jo olemassaolevia virastoja, kuten European Defence Agencya.
Turvallisuus ei synny yksittäisen toimijan tai instituution käsissä, vaan kansalaiset ovat itse sen selkäranka. Vaikka Suomessa tämä on ymmärretty useiden vuosikymmenien ajan, on Euroopan tasolla vielä paljon parannettavaa. Unionin tulee pystyä vastaamaan erilaisiin kriiseihin ennakoivasti ja tehokkaasti. Voimme kehittää kriisinsietokykyämme tukemalla kriittisten infrastruktuurien, kuten energiaverkkojen, vesihuollon ja liikennejärjestelmien suojaamista, torjumalla kyberuhkia ja syventämällä yhteistyötä eri toimijoiden välillä.
Kuulun Euroopan Parlamentin suurimpaan poliittiseen ryhmään, keskustaoikeistolaiseen Euroopan Kansanpuolueeseen (EPP). Varsinaisena jäsenenä toimin maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunnassa (AGRI), sekä varajäsenenä kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnassa (LIBE), ulkoasianvaliokunnassa (AFET), ja turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnassa (SEDE). Tämän lisäksi kuulun valtuuskuntiin, jotka ylläpitävät ja kehittävät yhteistyötä EU:n ulkopuolisiin maihin ja kansainvälisiin instituutioihin. Olen osa Euroopan Parlamentin ja NATO:n, Afrikan ja Tyynenmeren välisiä valtuuskuntia, mutta kaikista merkittävin roolini on Ukraina-valtuuskunnan puheenjohtajana.
Roolissani Ukraina-valtuuskunnan puheenjohtajana pyrin löytämään konkreettisia keinoja tukea Ukrainaa. Valtuuskunnan työ keskittyy tiiviin dialogin ylläpitoon Ukrainan viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa ja keskustelemme muunmuassa sanktioista Venäjää vastaan ja EU:n roolista rauhanneuvotteluissa Ukrainan sodassa.
Tavoitteena on myös edistää Ukrainan integraatiota EU:hun ja aikanaan arvioida Ukrainan EU-jäsenyyden vaatimuksia. Sitä ennen täytyy kuitenkin saavuttaa oikeudenmukainen rauha.
Ajan maatalous- ja metsäasioita Suomen etu edellä.
Samalla kun EU:n pitää saada huoltovarmuutensa kuntoon niin pitää suojella suomalaisia intressejä kuten omaa ruoantuotantoa ja metsäteollisuuden toimintakykyä
Metsät ovat Suomen vihreä kulta. Metsäteollisuus on Suomelle ja EU:lle tärkeä elinkeino, joka luo työpaikkoja ja tukee talouden kasvua. Haluan varmistaa, että metsien kestävä käyttö ja biotalous saavat tarvitsemansa tuen EU:n politiikassa.
Ruuantuotanto on perusta niin kansalliselle kuin EU:n turvallisuudelle. On tärkeää, että EU edistää ruuantuotannon kestävyyttä ja itsenäisyyttä. EU:n tulee tukea maataloutta, parantaa tuotannon tehokkuutta ja varmistaa elintarvikkeiden riittävyys myös kriisitilanteissa. Ruokaturva on keskeinen osa kokonaisturvallisuutta, ja sen turvaaminen on elintärkeää.