Maaseudun elinvoima

Ruokaturva on osa huoltovarmuutta

Huoltovarmuus on kriiseihin varautumista. Sen avulla turvataan toiminnot, joiden avulla yhteiskunta toimii kriisitilanteessa. Puhutaan perusasioista, kuten sähköstä, vedestä ja sairaanhoidosta. Maallamme on monia erityispiirteitä, jotka huoltovarmuustyössä on pidettävä mielessä. Yksi huoltovarmuuden tärkeimmistä kulmakivistä on ruokaturva.

Lue blogi

Suomalaisten maataloustuottajien edun ajamisen keskiössä on kolme asiaa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan johti huomattavaan epävarmuuteen eurooppalaisilla ruokamarkkinoilla. Myös kotimainen maataloussektorimme on riippuvainen monesta kansainvälisestä tekijästä: muun muassa tuotantopanosten hinnat ja energia ovat suoraan yhteydessä siihen, kuinka turvattu ruoantuotanto Suomessa on. Kun tähän päälle lisätään maamme erityisolosuhteet ja EU:sta tuleva lainsäädäntö, on äärimmäisen tärkeää, että maamme tuottajien mahdollisuutta harjoittaa elinkeinoaan puolustetaan.

Lue blogi

Maaseudun elinvoimaisuudesta on pidettävä huolta

Suomi on harvaan asuttu, maaseutumainen pitkien yhteyksien maa. Näitä tosiasioita ei voida sivuuttaa politiikassa. Metsämme ja ruoantuotantomme sijaitsevat maaseudulla – mutta niin sijaitsee paljon muutakin maallemme tärkeitä asioita: muun muassa sotilastukikohtia, matkailukohteita ja teknologiayrityksiä. Esimerkiksi kotimaan matkailu on ollut viime vuosina kasvava trendi. Kesällä monessa paikassa Euroopassa on liian kuuma, minkä vuoksi tulijoita tulee jatkossa muualtakin riittämään, muulloinkin kuin talvisesonkina.

Lue blogi

Metsätaistelut jatkuvat tulevallakin kaudella

Metsäpolitiikka kuuluu jäsenvaltioiden kansalliseen kompetenssiin, meiltä Suomesta löytyy tieto ja keinot hoitaa metsiämme. Tämä avaus on EU:n metsäasioissa varsin tyypillinen. Vaikka näistä tosiasioista on hyvä säännöllisin väliajoin muistuttaa, Brysselissä tarvitaan myös muita keinoja vaikuttaa. Vaikuttaa siltä, että metsäteollisuuteen ja biotalouteen on tapahtumassa jonkinasteinen suunnanmuutos EU:n päättävissä pöydissä. Unionin poliittista agendaa dominoineet ympäristöasiat eivät ole yhtä suuressa roolissa kuin viisi vuotta sitten.

Lue blogi

Metsästys kuuluu maaseudun elämäntapaan

Europarlamenttivaalit lähestyvät. Metsästäjäliitto esitti eduskuntapuolueille neljä EU-politiikan ajankohtaista kysymystä. Kaikki puolueet Liike nytiä lukuunottamatta vastasivat. Katso millaista metsästyspolitiikkaa Kokoomus lähtee ajamaan Brysselissä.

 

Lue blogi

Haluatko kasvaa?

Tule mukaan Pekka Toverin kampanjatiimiin. 

Mikäli haluat tukea taloudellisesti Pekan matkaa kohti EU- parlamenttia, voit lahjoittaa haluamasi summan tilille FI27 1544 3000 3662 81 (Team PeTo ry).